Zomerkamp 2020

Hollywood goes Prikkebeen

Aftermovie 

Praktische informatie

Prijs

50 euro.

Wanneer

Het kamp vindt plaats van 27 juli 2020 tot 31 juli 2020. We beginnen om 9u en eindigen om 16u. 
Kom op tijd, dan kunnen we er direct invliegen met zijn allen.
Om 16u komt u naar binnen om uw kind op te halen. We sturen geen kinderen alleen naar buiten om op de straat te wachten. We stellen veiligheid voorop. Kinderen van de oudste groep die alleen komen met de fiets mogen uiteraard wel door.

 

Er is een mogelijkheid tot vooropvang en naopvang. Indien u dit wenst, gelieve dit te laten via jeugdatelierprikkebeen@gmail.com

Locatie

't Centrum: Heidestatieplein 8, 2920 Kalmthout.

Kledij

Voorzie kleren die vuil mogen worden en tegen een stootje kunnen/mogen. De verf die we gebruiken is uit kleren verwijderbaar.

Inschrijven?

Stuur een mail naar jeugdatelierprikkebeen@gmail.com.

Maatregelen COVID-19

Algemene informatie

Om 9u beginnen we met de activiteiten. Elke dag kan u uw kind(eren) afzetten vanaf 8u. Vanaf 8u is er dus een vooropvang. Om 16u kan u uw kind(eren) ophalen. Er is een mogelijkheid tot naopvang tot 17u. Indien u graag gebruik maakt van de vooropvang en/of naopvang, gelieve dit op voorhand te laten weten. Het afzetten en ophalen zal langer duren dan normaal. Houd hier rekening mee.

 

Indien u graag een algemene of gedetailleerde weekplanning doorkrijgt van ons, mag u een mailtje sturen. Dit doen we enkel voor kinderen die meer structuur en veiligheid nodig hebben (ASS, ADHD). Let wel: dit zorgt ervoor dat de verrassing er een beetje af is.

Aantal kinderen

In een bubbel mogen maximaal vijftig personen aanwezig zijn. Op ons kamp gaan wij één bubbel vormen. Om zeker niet over de limiet te gaan, aanvaarden we maximaal veertig kinderen op het kamp.

Wie mag er deelnemen?

Iedereen mag deelnemen zolang hij niet ziek is. Als uw kind minimaal vijf dagen voor het kamp ziek is, mag uw kind niet deelnemen aan het kamp, ook al is dit niet COVID-19, maar een andere ziekte. Dit zal ook gelden voor de begeleiding. Wees hierbij eerlijk en laat dit weten aan de begeleiding van het kamp.

 

Kinderen die zich in een risicogroep bevinden, mogen mee op kamp. Dit moet wel met toestemming van de ouder(s) of voogd én de dokter. Indien u twijfelt, kan u best contact opnemen met uw huisarts en dit met hem bespreken.

 

Indien de informatie van de medische fiche en het contactlogboek niet op voorhand wordt meegedeeld, mag uw kind niet deelnemen!

Bijlage 1 Risicogroepen
PDF – 23,4 KB 52 downloads

Medische fiche

De medische fiche invullen is verplicht. Stuur deze medische fiche ten laatste door op zaterdag 25 juli 2020. Indien u dit niet doet, mag uw kind niet meedoen aan het kamp! De informatie zal enkel gelezen worden door de begeleiding. Als u de informatie heeft ingevuld, gaat u wel akkoord dat de gegeven informatie gedeeld kan worden aan desbetreffende personen voor tracing.

Bijlage 2 Medische Fiche
PDF – 32,6 KB 54 downloads

Contactlogboek

Het contactlogboek is iets verplicht dat wij als jeugdvereniging moeten aanmaken. In dit contactlogboek wordt bijgehouden welke voorzorgsmaatregelen wij als jeugdvereniging voorzien en hoe we dit gaan doen. Ook worden de deelnemers opgesomd wie er gaat deelnemen aan het kamp. Dit zijn zowel de kinderen als de begeleiders. Als laatste worden er eventuele externen genoteerd. Dit kan gaan van artsen van een ziekenhuis bij een eventueel ongeval tot de locatieverantwoordelijke van de gebouwen die ons de sleutel zal bezorgen. De gegevens voor het contactlogboek zijn ook verplicht. Stuur deze informatie ten laatste door op zaterdag 25 juli 2020. Indien u dit niet doet, mag uw kind niet meedoen aan het kamp! De informatie zal enkel gelezen worden door de begeleiding. Als u de informatie heeft ingevuld, gaat u wel akkoord dat de gegeven informatie gedeeld kan worden aan desbetreffende personen voor tracing.

Bijlage 3 Contactlogboek
PDF – 21,7 KB 53 downloads

Aanwezigheidsregisters

Elke dag gaan wij noteren wie er aanwezig is. Dit jaar zullen de ouders dit niet mogen aftekenen. Aan de ingang zal er één iemand van de begeleiding staan. Zeg tegen deze persoon de naam van uw kind(eren).

Afzetten en ophalen

De personen die uw kind(eren) gaan afzetten en ophalen moeten wij op voorhand weten. Het moet niet gedetailleerd per dag zijn, maar geheel over heel de week wie uw kind(eren) zal afzetten en ophalen. Stuur deze informatie ten laatste door op zaterdag 25 juli 2020. Indien u dit niet doet, mag uw kind niet meedoen aan het kamp! Deze informatie schrijft u mee op bij de informatie van het contactlogboek. Als u uw kind(eren) afzet of ophaalt is het verplicht om een mondmasker te dragen. Uw kinderen moeten dit niet doen. Er mag ook maar één volwassene meegaan met uw kind(eren). Houd ook telkens 1,5 meter afstand van de andere ouders en de andere kinderen. Bij het afzetten van uw kind(eren) staat er één iemand van de begeleiding aan de ingang. Deze persoon zal handschoenen en een mondmasker dragen. Zeg tegen deze persoon de naam van uw kind(eren).

 

Bij het binnengaan zal de temperatuur van uw kind(eren) gemeten worden met een contactloze thermometer. Indien uw kind(eren) koorts hebben, dit is vanaf 38°C, mag/mogen uw kind(eren) niet meedoen aan het kamp. U mag zelf niet binnenkomen in de gebouwen.

 

Bij het ophalen van uw kind(eren) staat er één iemand van de begeleiding aan de ingang. Deze persoon zal handschoenen en een mondmasker dragen. Zeg tegen deze persoon de naam van uw kind(eren). Deze persoon zorgt ervoor dat uw kind(eren) naar buiten komt/komen. Het stappenplan is zowel toe te passen bij het afzetten als het ophalen van uw kind(eren). Het afzetten en ophalen zal langer duren dan normaal. Houd hier rekening mee.

Bijlage 4 Kiss And Walk
PDF – 400,7 KB 50 downloads

Noodprocedure

Als er iemand ziek wordt, wordt er teruggevallen op de noodprocedure. Iedereen van de begeleiding is hiervan op de hoogte.

Bijlage 5 Stappenplan Noodprocedure
PDF – 33,6 KB 58 downloads

Hygiëne

Hygiëne zal extra centraal staan dit kamp. Hierdoor zal er extra materiaal aangekocht worden. Zo zullen er wegwerp mondmaskers, handschoenen, papieren zakdoeken, afgesloten vuilbakken, papieren handdoeken, handgels, zeep, reinigingsproducten, alcoholgel, contactloze thermometer en face shields aangekocht worden.

 

De standaardmaatregelen gelden ook tijdens het kamp. Zeg dit ook nog even ter herinnering op voorhand tegen uw kind(eren). Je hoest in je elleboog, je niest en snuit je neus in een papieren zakdoek, je gooit de papieren zakdoek in een afsluitbare vuilnisbak die je met je voeten automatisch laat opengaan en het toilet spoel je door met gesloten deksel.

 

Handen wassen gaat ook een routine worden. Dit zal plaatsvinden als de kinderen aankomen, als de kinderen opgehaald worden, voor een activiteit, na een activiteit, voor het toiletbezoek, na het toiletbezoek, voor het eten, na het eten, na fysiek contact met iemand anders… Er worden geen handdoeken gebruikt, maar wel wegwerp handdoeken. De leiding maakt een beloningssysteem. Als iemand zijn handen gewassen heeft, krijgt die persoon een sticker. Behoorde deze keer handen wassen tot de routine? Dan wordt de sticker onder dat onderdeel gekleefd. Indien dit niet zo is, wordt de sticker bij extra gekleefd. Zo worden de kinderen gemotiveerd om hun handen te wassen en hebben we tegelijkertijd een controle hoe vaak elk kind en elke begeleider zijn handen op die dag gewassen heeft.

 

Zoveel mogelijk activiteiten gaan buiten plaatsvinden. Indien dit niet gaat, door slecht weer bijvoorbeeld, wordt het lokaal zo veel mogelijk verlucht door de deuren en de ramen open te zetten. Op het einde van de dag worden de gebouwen minstens twintig minuten verlucht.

 

Elke dag worden de lokalen gepoetst. Het materiaal om te poetsen nemen we zelf mee. Eerst zal er gekeerd en gedweild worden. Hierna zal er gereinigd worden met allesreiniger. Uiteraard zullen deze materialen uit het zicht van de kinderen gezet worden. Tijdens het reinigen is er een bijzondere aandacht voor contactgevoelige elementen, zoals deurklinken, leuningen, lichtschakelaars, kranen, toiletspoelingen, werkoppervlakken, vuilnisbakken, handgrepen van toestellen en meubilair. Microvezeldoeken, dweilen, sponzen… worden na elk gebruik gewassen op een temperatuur van minstens 60°C. Voor de poetsmaterialen zullen er verschillende kleurcodes gebruikt worden. Rood is voor de sanitaire reiniging, blauw is voor de allesreiniger, groen is voor de vloerreiniger en geel is voor de desinfectie. Op het einde van het kamp wordt alles goed ontsmet met ontsmettende middelen met minstens 70% alcohol.

 

Materiaal mag gedeeld worden binnen de bubbel, maar materiaal dat veel gebruikt wordt gaan we toch apart houden. Iedereen van de kinderen krijgt een eigen bakje. Hierin zullen potloden, kleurpotloden, stiften, plastic beker… inzitten. De kinderen gaan bij het begin van de dag hun persoonlijke spullen hier ook insteken, zoals hun brooddoos, drinken, koek/fruit, handzeep, hun mondmasker…

 

Als er een klein ongelukje gebeurt, gaat één iemand telkens de EHBO op zich nemen. Voor het behandelen van de wonde, wast deze persoon zijn handen. Deze persoon doet ook altijd handschoenen en een mondmasker aan.

 

Op voorhand worden er op de locatie duidelijk sjablonen gehangen. Deze sjablonen hebben betrekking tot handen wassen, bepaalde hygiëne, symptomen van COVID-19….

 

Op voorhand gaat er contact gemaakt worden met een huisarts dicht bij de kamplocatie. We spreken met hem af dat we contact zullen opnemen indien we twijfelen of als we vragen hebben.

 

Jullie krijgen veel informatie op voorhand mee. Toch gaan de kinderen tijdens het kamp de regels moeten opvolgen. Bij het begin van het kamp worden de maatregelen duidelijk uitgelegd. Er moeten bepaalde dingen ook getoond worden hoe ze dit doen. Dit zal bijvoorbeeld gaan over hoe je je handen moet wassen, hoe je een mondmasker moet opzetten, wat er zal gebeuren als je ziek bent… Uiteraard gaan we dit op een leuke manier doen.

 

We gaan ook drinken voorzien voor de kinderen. Er zal spa orange, fruitsap, plat water, bruiswater, melk en chocomel aanwezig zijn. Eigen drinken meenemen mag zeker ook! De kinderen krijgen in het begin van de week van ons een plastic beker. Zo kan er geen besmetting plaatsvinden doordat kinderen van beker zouden wisselen. Op die beker zal er de naam van het kind gekleefd worden. Na elke dag worden de plastic bekers afgewassen.

Toonmoment

Dit kamp zal er jammer genoeg geen toonmoment zijn. Er zal een online alternatief voorzien worden. Houd dus zeker uw mailbox en de Facebook-pagina in de gaten. Na elke dag van het kamp zullen er ook foto’s geplaatst worden op de Facebook-pagina en op de website.

Materiaal voorzien

Graag vragen wij u om zelf handzeep, merk en geur zelf te bepalen, een mondmasker en een grote zak mee te geven. Deze spullen gaan de kinderen mee in hun bakje leggen. De handzeep gaat gebruikt worden als uw kind zijn handen moet wassen. Enkel uw kind zal deze handzeep gebruiken. Het mondmasker gaat enkel nodig zijn moest uw kind tijdens het kamp ziek worden of als we gaan kokkerellen. De grote zak is om de knutselwerken in te doen om elke dag mee naar huis te nemen. De handzeep en het mondmasker blijven op het kamp aanwezig tot de laatste dag. De grote zak wordt elke dag terug meegegeven en het zou fijn zijn moest het de volgende dag ook weer meegegeven worden.

 

We hebben twee pauzes waarin de kinderen een tussendoortje kunnen eten, dit kan bestaan uit fruit en/of koek, en wat kunnen drinken. Ook zal er een middagpauze zijn. Eigen eten moet voorzien worden. Eigen drinken is aan te raden. We vullen doorheen de dag uiteraard de drinkbus bij als uw kind nog dorst heeft. Tijdens de pauzes en middagpauze geven wij de kinderen ook drinken. We vragen om zo weinig mogelijk verpakte dingen mee te geven en een drinkbus te gebruiken!

 

Indien het goed weer wordt, graag petje en zonnecrème meebrengen.

 

Zeker kledij en schoenen aandoen die tegen een stootje kunnen en een jas voor op de speelplaats.

 

Wij mogen zelf geen medicatie toedienen. Indien uw kind toch medicatie moet innemen moeten wij daar toestemming voor hebben. Ook pijnstillers mogen wij niet toedienen. Indien u wenst dat uw kind deze inneemt als dit nodig is, moet dit ook op het formulier worden gezet. De medicatie moet zelf voorzien worden. Dit kan u in het begin van de week meegeven en op het einde geven wij deze aan u terug.

Vragen?

Twijfel niet om ons te contacteren!