Schooljaar 2017 - 2018

09/09/2017

Veel nieuwe gezichten vandaag op onze startdag! We vonden een brief van de verhaalkabouters die in staking waren. Jongsten en oudsten gingen aan de slag met verhalen, pen en papier, stof, foto's, verkleedkleren, verf en krijt...Op het einde luisterden we samen naar de nieuwe verhalen uit het verhalenbos. Er kwamen zelfs wat mama's en papa's luisteren!

23/09/2017

Een uitstap naar de brievenbus, post van Keith Haring, zoektochten naar vreemde mannetjes en kleurrijke kunst...

07/10/2017

Vandaag waren de verf- en smodder-fans helemaal in hun element!

21/10/2017

Spooky saturday 

11/11/2017

De marsmannetjes zijn geland in Prikkebeen! We maakten ons eigen universum. Vanaf nu hebben we ook een Prikkebeen-bus: kinderen (en ouders) mogen in deze gouden doos ideeën, vragen, tips, boodschappen... steken :) 

25/11/2017

Vandaag waren er verschillende kraampjes bij Prikkebeen. Een kraampje waar je kon knutselen met stof. Een kraampje waar je gedichten kon hervormen. Werken met schaduw en licht was ook een kraampje. Gooi je eigen verhaal! Sommigen onder ons hebben zelfs pannenkoeken gemaakt. Ook werken met theezakjes en vingerafdrukken was voor onze Prikkebeners geen enkel probleem! Erika was donderdag jarig en we hebben vandaag ook nog gezongen voor haar. Nog eens een gelukkige verjaardag! Vandaag was het jammer genoeg de laatste dag van Matthias. We gaan hem zeker missen, maar hij komt nog naar het zomerkamp :)

02/12/2017

Toen we het lokaal binnenkwamen, was het helemaal donker.. Er lag een jute zak. We fantaseerden even over wat er zou kunnen in zitten. Na ons doorfluisterspel, kwamen we het te weten! Het waren allemaal witte tassen. Saai? Nee hoor, een tas kan ook een parachute, koksmuts, monstervanger, luchtballon, handverwarmer... zijn! Iedereen mocht op de tas een eigen kunstwerk maken met textielverf. We gebruikten geometrische figuren, net zoals de beroemde kunstenaars Miró, Klee, Mondriaan, Kandinsky, Picasso enz. Op het einde konden we nog lekker smullen van de cake van Yasmine en van het snoep van Lucas die jarig was. We zien jullie graag terug in januari!

13/01/2018

Vandaag gingen we op jacht naar het papiermonster! Er was een monster in Prikkebeen dat een heel papierspoor had achtergelaten vanaf de kast tot in de kelder.. Samen bedachten we allerlei manieren om het papiermonster te lokken: een ritueel met papiergeluiden, een spoor van kunstwerken van het monster maken, poppenkast met papiermannetjes, papieren vliegtuigen maken, een heuse (echtwerkende!) val opzetten... Het monster liet zich maar niet zien. Op het einde organiseerden we een papierfeestje met iedereen waar we al onze rituelen deden. Toen kwam het monster wel! De oudsten konden de dader vangen in hun val. We gingen kijken wie de schuldige was van al de papiermisdaden. Het was Deborah! Sommigen hadden haar al verdacht, want ze probeerde al de hele dag alles te saboteren...

27/01/2018

Wist je dat er allerlei wezens leven in je slaapkamer? Een Flurrelmupper, Inktslurper, Neuzel, Mikmak, Wrobbel, Uitemetuit... Het zijn de Slaapkamernachtdieren. Die gekke dieren kon je komen bewonderen in ons museum. De oudsten hadden inkomkaartjes en een balie gemaakt. De jongsten waren de museumgidsen!

03/02/2018

Vandaag hebben we ons eigen tijdschrift gemaakt. Er waren zelfs nog wat achtergebleven kortingen van januari te bespeuren in de tijdschriften. Jammer genoeg was het vandaag ook de laatste dag dat Deborah er was. Zij gaat voor enkele maanden naar Togo. Daar gaat zij lesgeven aan een lagere school. Daarom hebben we ook een leuk afscheidsfeestje gehouden met leuke spelletjes zoals de limbo, telefoontje en de stopdans.

24/02/2018

Filosofie hebben we nu helemaal onder de knie. Vandaag hebben we nagedacht over het leven, jezelf, anderen, de wereld... Ook de denker was aanwezig. We hebben een abstract kunstwerk gemaakt van klei dat te maken had met vreugde, verdriet, liefde, stress, angst... Voor onszelf hebben we een doosje van geluk gemaakt. We mochten een klein doosje versieren met papier, knopen, parels en daarin hebben we spullen, briefjes gestoken die ons gelukkig maken.

03/03/2018

Vandaag hebben we kennisgemaakt met Magritte en het surrealisme. Iedereen kreeg een schilderij van Magritte. Ze moesten aan iemand anders uitleggen wat er allemaal op dit schilderij stond. De andere persoon heeft dit getekend. Daarna mochten ze vergelijken met het echte schilderij. We hebben ook de schilderijendans gedaan. Dit is stoelendans, maar dan met de echte Magritte schilderijen. Vervolgens zijn we zelf aan de slag gegaan. We hebben met wit pandakrijt wolken getekend en met blauwe ecoline zijn we hierover gegaan. Dan hebben we een eigen figuur gemaakt en geplakt op ons papier. Dit gaven mooie resultaten!

17/03/2018

Ons Prikkebeen-café is vandaag officieel geopend! Natuurlijk moesten er veel voorbereidingen gedaan worden. De oudsten hebben de tafels en stoelen mooi gezet, met hun eigen zelfgemaakte tafels. Ook hebben ze een mooie toog met een echte kassa gemaakt, zo ging het café er echt professioneel uitzien. Natuurlijk is een café niets zonder muziek. De jongsten hebben aan de hand van body percussion een eigen liedje gemaakt. Maar nu komt nog het allerbelangrijkste, namelijk het eten en drinken. Het aanbod was zeer ruim met mojito, appel mocktail, fanta, fruitsla en chips. De fanta en de chips werden voorzien door Marcel. Hij is 8 jaar geworden en dat hebben we in ons café goed gevierd! 

31/03/2018

Nu de lente is aangebroken, verdiepten we ons in de wereld van de planten en bomen. Eerst probeerden we de bewegingen van bomen in de wind na te doen en daarna begon het echte werk: we maakten ons eigen plantje met een versierd potje. Ook hebben we een reusachtige Prikkebeen-palmboom gebouwd waar we op het einde cactus-bloem rond hebben gespeeld!

21/04/2018

De 4 seizoenen hebben we vandaag onder de loep genomen. Eerst hebben we een mooie boom getekend. Elk vakje was een ander seizoen en hiervoor hebben we telkens een ander soort materiaal gebruikt. Tijdens de lente gaan we vaak op reis dus hebben we het spelletje ik ga op reis en ik neem (niet) mee gespeeld. In de zomer moeten we ons beschermen tegen de zon! Zonnecrème is hierbij heel belangrijk, maar ook hoeden, petten en zonnebrillen zijn even belangrijk. Wij hebben onze eigen hoed en zonnebril gemaakt. Als het herfst is zijn er veel tsunami's. Deze hebben we mooi op een papier getekend. En als allerlaatste komt de winter en hierbij is er altijd veel sneeuw! Maar hoe reageert iedereen hier op? Hiervoor hebben we verschillende toneeltjes gespeeld! Omdat het zo'n mooi lenteweer is, hebben we op het einde zelf nog genoten van het buitenspelen!

28/04/2018

Allemaal takken!

12/05/2018

Dromen over cowboys en indianen...

26/05/2018

Een zaterdag vol mysterie!

02/06/2018

Het einde van het Prikkebeen-jaar.. Gelukkig kan een einde ook een begin zijn! Hoe is de wereld ontstaan en hoe komen wij hier? We bedachten hier een antwoord op en schreven onze eigen verhalen over het ontstaan van de wereld, het begin. Die werden verwerkt in een stripverhaal of klein boekje. Op het einde konden we luisteren naar elkaars verhalen en las de leiding nog een ander verhaal over het begin voor. Tot volgend jaar voor een nieuw begin of tot op kamp!