Schooljaar 2016 - 2017

24/09/2016

We zijn weer begonnen, voor de eerste keer in de 'nieuwe' Prikkebeen. Ook de zoldertrol (nu de keldertrol) was er bij!

08/10/2016

22/10/2016

19/11/2016

De jongsten staken een heus toonmoment in elkaar. De ouders mochten komen kijk naar de Prikkebeen show, spannend! Wat hebben de Prikkebeners veel talenten: goochelen, jongleren, presenteren, schilderen, muziek maken, toneel spelen... De oudsten leefden zich helemaal in in het thema sprookjes: een creatief bosspel, neusverven, peperkoekenhuisjes bouwen en nog vééél meer!

26/11/2016

Bij de jongsten kwamen er echte wandelende takken uit Zuid- Amerika op bezoek. We maakten nieuwe kleurrijke vriendjes voor hen. Toen we met onze takken gingen wandelen in het bos, kwamen we nog een sprekende Prikkebeen-tak tegen! Samen maakten we grote vleugels met natuurmateriaal zodat die kon vliegen. Op het einde was er een takkenfeest waar we met iedereen samen dansten zoals wandelende takken! De oudsten werkten rond kleuren vandaag. Ze maakten een supergroot abstract kleurenschilderij met warme en koude kleuren en zwart- wit composities. Wist je dat je kleuren ook kan uitbeelden?

03/12/2016

De jongsten hebben de kabouters van het Prikkebeen-bos geholpen. Die hadden aan ons nieuwe huisjes gevraagd. Het resultaat waren allemaal verschillende kabouterhuisjes met glijbanen, vlaggenstokken en zachte tapijten. Dan mocht iedereen een kabouter maken voor in het kabouterdorp! De kabouters kregen ook een eigen karaktertje. Hiervan maakten we een mindmap op klassieke muziek. En toen... kwam Matthias binnen met een zak die hij in de kelder had gevonden.. Hij had stiekem zijn schoen gezet en Sinterklaas was Prikkebeen niet vergeten! Op het einde maakten we nog een heel speciaal verhaal met de dobbelstenen. De oudsten bouwden een kei cool kasteel! Natuurlijk moest er vooraf gepland worden, daarom maakten ze eerst een (3D)- schets. Dan gingen ze aan de slag met het karton, de palen, de verf.. Hopelijk zien we jullie allemaal terug na de vakantie, op 14 januari zijn we er weer!

14/01/2017

De jongsten werden in de ruimte gelanceerd. Daar speelden ze een ruimtespel en beeldden van alles uit: een zwart gat, de zon, planeten... Ze maakten ook bijzondere ruimtecreaties. De oudsten maakten kennis met de inpakkunst van Christo en de vliegkunst van Panamarenko en gingen er zelf mee aan de slag. Op het einde was er een geluidenlandschap dat het opstijgen van hun vlieguitvindingen liet horen!

04/02/2017

De jongsten vonden een vreemde brief. Hier stonden hiërogliefen op. Toen we de brief ontcijferden, kwam er een boodschap tevoorschijn. Er werd een Egyptische tentoonstelling georganiseerd met speciale drankjes. Pas op! De vloek van de mummie kan iedereen overkomen. De oudsten maakten vandaag Prikkebeen- tv. Eerst stelden ze hun uitvindingen voor in een flitsende reclameboodschap. Er was ook heel wat gebeurd in het nieuws deze keer, onze reporters ging het ter plaatse uitzoeken voor u. Binnenkort ontvangen jullie een link om dit exclusieve nieuws te volgen!

18/02/2017

Vandaag was het FEEST!! Matthias verjaarde en dat konden we niet zomaar voorbij laten gaan. De oudsten zorgden voor de feestbeesten (met de ecoline techniek en daarna in 3D). Als verrassing leerden we ook een Zuid-Afrikaans verjaardagslied. Op het einde zongen we dat allemaal samen voor de jarige! De jongsten kropen achter hun microscoop en ontwikkelden slechte en goede bacteriën. De slechte bacteriën mochten natuurlijk niet in Prikkebeen blijven, die hebben we verbannen door het bacteriespel te spelen! 

11/03/2017

Eindelijk buitenspeelweer! De jongsten zochten ingrediënten om geheime medicijnen te maken. Die hadden ze nodig om de breuken beter te maken. Er stond een röntgenapparaat in ons lokaal, maar daar was iets eigenaardigs mee aan de hand... We sloten af met het bouwen van een echte ambulance! De oudsten maakten hun eigen monsterlijke griezelgruwels. Tenslotte nog een gelukkige verjaardag gewenst aan Charlotte die ons verwende met een lekkere traktatie!

01/04/2017

Als afsluiter na onze uitstap, werkten we rond fotografie. De jongsten en oudsten gingen aan het werk als echte fotografen en hielden een fotoshoot: fotograferen vanuit verschillende standpunten, een verhaal vertellen met één beeld, poseren... We hadden natuurlijk ook iets nodig om al deze foto's op te hangen! Daarom maakten we fotokaders van takken. Na wat sjorren en knopen kwamen er verrassende creaties tevoorschijn. Op het einde experimenteerden we met pastelkrijt om fotonegatieven te ontwerpen. Tot na de vakantie of tot snel: nog 9 nachtjes slapen tot het kamp!

29/04/2017

'Kijk eens in de spiegel!' 

13/05/2017

Je kent het gezegde: in mei...

27/05/2017

Vandaag sloten we het Prikkebeen-jaar goed af met de opening van ons openluchtrestaurant! Dit was het menu:

- aperitief: smoothie met rode vruchten / appel / banaan

- voorgerecht: tosti's met mozzarella en gedroogde tomaten

- hoofdgerecht: rijstschotel met notenrijst, prei, wortel, courgette, pesto en sojablokjes

- dessert: chocoladefondue met fruit.

Bedankt aan iedereen om er samen met ons een zalig jaar van te maken. We zien jullie graag terug op ons kamp (31 juli- 4 aug) of op 9 september! Enthousiaste groeten van het Prikkebeenteam: Claudia, Deborah, Livia, Lorenza, Matthias, Mauk en Yasmine